måndag 13 juni 2011

{ Update }


Hej Kära vänner och bloggläsare!

Det är inte mkt som händer här på bloggen just nu (som ni märker) måste ju ändå ge er ett litet livstecken och en liten uppdatering tänkte jag...

Renoveringsarbetet går framåt, om än att det tar tid, tre sovrum på tre veckor va ju inte fy skam men hallen och allrummet som jag håller på med just nu har tagit lite mera tid men det beror oxå på att jag haft lite annat för mig, jag har arbetat med bal och bröllopssminkningar, samt två bröllopsfotograferingar och med allt vad det innebär - där har en hel del tid gått åt. Sen har jag tagit mig tid att umgås med flera härliga vänner som jag inte träffar så ofta - det är viktigt det oxå. Inte nog med detta så va underlaget efter alla lager tapet i allrummet inte av det bästa slaget.

En fackman sa att det enda som fanns att göra va att först måla med impregneringsfärg, bredspackla, slipa och sen måla igen innan det gick att tapetsera. Pappa, världens bästa tyckte nog inte att det skulle behövas ett sånt jobb så han slipade, spacklade och slipade igen och det blev hur bra som helst och så frågade jag ännu en fackman om hur vi skulle göra på de spacklade ytorna så att inte tapeten skulle släppa och fick då ett mycket bra och enkelt tips. Att måla på spacklet med tapetlim och 20% vatten så att inte spacklet suger upp allt lim när man väl tapetserar sen. Så medan jag har varit på bröllop och legat och kurerat mig från min förkylning så har min käre far och farbror som kom några timmar och hjälpte till i lördags, nästan tapetserat klart hela rummet.

I helgen fick jag hjälp av en snäll arbetskollega att sprutlackera köksluckorna oxå och det blev hur bra som helst. Så nog händer det grejer men jag inser att jag måste dra ner på tempot lite för jag känner att med alla järn i elden har det blivit lite för mkt men det ska nog gå bra och nog blir mitt hus fint alltid. Ett riktigt drömhus för mig blir det och varje kväll när jag ligger i sängen och ska sova så tänker jag på hur lycklig jag är över mitt hus och min familj - likaså varje morgon när jag vaknar. Jag har mycket att vara tacksam för...

Jag har många bilder jag vill visa er men det får komma allteftersom jag hinner fotografera och fixa... men det kommer jag lovar.
Ha det nu så gott så hörs vi snart igen!

Kraaam! ♥2 kommentarer:

malin sa...

Gott att höra från dig:)

La Vikinga sa...

Vad fiiiint ditt pysselrum blev! Med alla rosa akar och allt...
Saknar dina alster - vem ska jag nu inspireras av..?
När ska du måla villan rosa, hi hi hi?
Charlotta / La Vikinga

Related Posts with Thumbnails