fredag 19 februari 2010

{ Stämplat och färglagt }

Idag har jag varit hos min kära väninna och fått stämpla med hennes stämplar. Hon hade sååå många fina stämplar att jag blev alldeles till mig - tack Amy!

Så där satt vi jag stämplade, Amy färglade sina stämplar, Antonia ville förstås oxå vara med men nöjde sig som tur väl va att stämpla bara en sen fick hon rita och klippa lite istället.

Hade inte stannat så lång stund och redan va bilen övertäckt med snö, när ska denna snö ta slut - I wonder?!?! Det räcker lixom nu!

Så ikväll har jag provat att färglägga två av stämpelmotiven. Sarah Kay och en hÄngel. Jag har ju inga "fina" pennor ännu men däremot har jag 12 akvarellpennor (ganska så begränsat mao) men tyckte ändå att resultatet inte blev så tokigt för att vara andra gången någonsin jag färglägger...

Har rådfrågat de kunniga tjejerna på SS forum om råd gällande pennor för färgläggning av stämplar och har insett att det är åsikterna går i sär... antar att det bästa är att få testa alla sorter men hur lätt är det? Få butiker har alla sorter och dessutom finns jag inte i närheten av någon butik MEN jag ska ju till Karlstadträffen och mässan så kanske jag får testa lite där innan jag bestämmer mig helt. Annars lutar det nog åt Copic-pennorna som BumbleBee har, de verkar riktigt bra! Eller tombow...

Fast sen vet jag ju faktiskt inte hur mycket jag ska satsa på stämplar och kortmakeri, tror inte att det blir i så stor utsträckning, det är otroligt tidskrävande att färglägga, vet inte om jag har tålamodet för det. Det är kul ibland och extra kul att få ge bort ett egenhändigt gjort kort men det får väl bli vid väldigt speciella tillfällen i sådana fall! ;)

3 kommentarer:

Morfen sa...

Åh vad duktig du är på att färgglägga. Jag började också med akvarellpennor och jag gillar dem, de är lätta att använda och fylla i konturer. Du kan måla av färg på ett akvarellpapper och måla på en annan och blanda färgerna för att få fler nyanser. Jag har övergått till tombows, det är samma teknik och fördelen även där tycker jag är att man kan blanda färger osv. Säkert kommer det finnas massor med copics att testa av tjejerna på träffen - man vill ju gärna göra det innan man bestämmer sig.
Jag ska försöka komma ihåg att ta med mina TB:s så får du prova.
Kramis

R sa...

Skitsnygga stämplar!

Anki sa...

Hej! Jättefin färgläggning. Kan bara säga att jag älskar mina copic sketch pennor. Mina köper jag av Susana's Custom Art and Card Design - som jag är DT för. Susana har satt ihop "knippen" med bra färger för hud, hår, rött, rosa, blått....etc. Min DT kollega Suzanne har också jättebra videotutorials för färgläggning med copic sketch. Så självklart skall du våga prova. Kram och superfina alster du gör!
Anki

Related Posts with Thumbnails