onsdag 30 juni 2010

{ Lillasyster har börjat scrappa }

Min söta lillasyster Sofie, 10 år har tjajat och tjatat på att jag ska sätta mig ner med henne och scrappa men jag har aldrig haft ork och tid för det men förra helgen va hon hemma hos oss en liten stund och då hade jag ändå alla scrapgrejer framdraget till köksbordet efter vår pysselträff dagen innan så då var det ju ypperligt att scrappa lite med henne. Självklart ville ju oxå Antonia scrappa lite oxå då... 

Det passade oxå väldigt bra att hon samtidigt kunde delta i Svensk Scrapbookings CC, de hade två utmaningar för barn och ungdommar under 16 år som hon deltog i. Hon tyckte det va så roligt att scrappa och får göra efter utmaningar att det säkert blir fler framöver. Nu i början behöver hon ju lite hjälp med hur man skär och hur man gör med vissa verktyg, lim och grejer men hon har själv valt var allt ska sitta, valt färger och dekorationer själv och gjort att själv fast jag har visat hur man gör. Tycker att hon va jätteduktig, Sofie har annars inte varit så stillasittande eller pysslig tidigare att jag inte trodde att scrapbooking skulle vara något för henne men jag hade visst fel. 

Så nu har jag rensat bland papper och dekorationer så att hon har ett eget litet lager när hon kommer och hälsar på som hon och Antonia kan använda... det blir ju ännu roligare sen när de blir lite mer självgående så man kan sitta och scrappa tillsammans och inte bara stå till tjänst och hjälpa till.

Dessvärre hade jag bara gamla foton på henne som hon fick scrappa med eftersom jag gett bort de nyare till henne och mamma tidigare så hon har ett gäng hemma som hon kan scrappa med framöver oxå.

Denna layout gjorde hon till utmaningen där man skulle göra en layout om ordet sommar.

Detta va en receptlayout där man skulle ha 1 foto, 2 mönstrade papper, 3 knappar och 4 blommor. Tycker även denna blev jättesöt och så passande med jordgubbarna som hon hon oxå håller i på fotot.


Hon ville ju inte sluta där utan fortsatte med denna men då fick hon klara sig helt själv och jag gav henne inte så mycket material att skapa med men den blev söt ändå i synnerhet fotona! ;)


Och så har vi Antonias lilla layout som hon fick göra helt själv i princip... lyckades dessväre inte stoppa henne när hon fick för sig att kladda med svart tusch över halva layouten... den va ju så fin innan. Men jag få väl släppa lite på kontrollen där! ;)

Det var allt för ikväll, nu väntar sängen men i morgon ska jag lägga upp lite nytt tänkte jag! :)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ååh så sött! Jag längtar såå tills jag kan scrappa med min dotter (som bara är 15 månader, men tiden går ju fort när man har roligt, så snart är man väl där också!). Såå himla kul att se att det faktiskt blir så för vissa, hoppas att Felicia blir lika scrapgalen som mammma bara. För tillfället är det
mest "pappas tjej", blir helt salig när hon ser bilar och traktorer. Scraprummet är mest en pina (oavsett om golvet är fyllt m leksaker eller ej, vill hon ogärna vistas där mer än 15 min på sin höjd) Men tiden hinner väl kanske ordna till det också ;)
Kram, Mli

Petra sa...

Fantastiska layouter din lillasyster gjort. Så somriga och fina, älskar pastellerna o jordgubbarna. Lilla Antonias layout är ju också supersöt:), riktigt charmig. Blir kul för henne att kolla på när hon blir äldre. Måste inte va så perfekt allt:).
Kram
Petra

Related Posts with Thumbnails