torsdag 17 februari 2011

{ DT LScrap: Liten Pippi / Little Birdie }

Detta fotot har jag haft ett bra tag.


Kan ni tänka er att en talgoxe flög in genom balkongdörren.

Vi märkte inget som satt i vardagsrummet men efter ett tag tyckte jag att det dunkade och lät från köket men viftade bort det i tron om att det va lyhört i och med att balkongdörren stod öppen.

När jag sen skulle ut i köket så får jag se en livs levande talgoxe flyga omkring i taket…

Hjärtat började dunka och jag blev lite smått panikslagen (mest för att jag tyckte synd om fågeln och ville få ut den snabbast möjlig)

Fast det är klart, först skyndade jag mig efter kameran och tog denna bild när han sitter på min Stelton Brödkorg.

Sen smög jag fram till köksfönstret längst bort och försökte öppna det men det gick inte. Det berodde väl både på stress och nervositet då jag inte ville skrämma den lille. Så jag fick gå in i vardagsrummet och öva mig lite för att se hur man faktiskt öppnade fönstrena i lägenheten (näe det va nog ett tag sen fönstrena blev putsade ;)). Det visade sig att just det köksfönstret va lite fel på men efter lite övning så fick jag upp det och fågeln flög ut med en gång.

Det va ju ett litet äventyr, kul med fotot men anledningen till att det inte blivit scrappat tidigare va att jag tyckte att det såg så skräpigt ut med en matplastkasse i bild.

När jag fick mitt DT-paket från LScrapbooking så gick ju det i fågeltema i och med de läckra papperna från Papermanias Birdsong, och de fina kortstommarna från samma tillverkare och serie.


Jag var så fräck så jag klippte/ rev sönder de fina kortstommarna.

Den ena hade en fin inramning som blev perfekt för fotot så den fula plastpåsen doldes till stor del, även spisen som kom med på fotot.

Jag mistade den med grön mist från Tattered Angels. Det andra kortet hade en sån söt liten papegoja utskuren… -Den mistade jag med orange mist från Maya Road och fäste dit som dekoration på layouten istället.

Titeln är thickers från American Craft (det har verkligen kommit in så snygga till butiken), blomdecos från SassaFras Lass. Jag skrev journaling på en bit från en Prima förpackning, sydde en svart söm som effekt på symaskinen. Jag hade också en bit border kvar från ett SassaFras Lasspapper "mix and mend" som jag häftade dit.

Kila in i butiken, där hittar ni allt jag använt! Vill oxå hälsa Christin / Umenorskan varmt välkommen till vårt Designteam och samtidigt passa på att tipsa om alla nya läckra nyheter som är på ingång, kika HÄR! Först ut är Primas vårnyheter som kommer att komma in under helgen, kika in redan nu under nyheter och hitta massa fint nytt!
För att få mer inspiration så föreslår jag ett besök i LScrapbookings blogg där mina DT-kollegor inspirerar massor!

Short in english:
This photo was taken a few years back. A little bird flew in through the balcony door in to our kitchen. I didn't notice it at first because we were sitting in the livingroom, even though I thought I heard noices from the kitchen ( I thought the noices came from the outside). So when I was getting something from the kitchen I noticed the little bird. So cute but I was frightened it was going to hurt himself trying to get out. When he sat down on the bread basket I fetched my camera and took a photo. Then I tried to open a window not to scrare him. It wasn't that easy because I forgot how to open it wide so I had to try in peace in the livingroom at first... yes it felt like circus. :) But it flewed out as soon as I opened it.

 Here is some of the things I've used, the cute bird papers from Papermanias Birdsong. I also trashed the nice cardframes to use on this layout. I have also misted them. The cute flowers with buttons is from Sassa Fras Lass and the title is Thickers from AC.  You can buy everything over at LScrapbooking.


4 kommentarer:

smuulan sa...

Hahaha, jag älskar historien, hade nog varit roligt att vara en fluga på väggen när detta begav sig! Hjälp så snygg LO! Du har ju dolt det "fula" i fotot perfekt, och papprena är underbara. Se måste jag ju säga ännu en gång att du är fantastiskt duktig på detaljer som gör varje LO unik!
Kram!

malwa sa...

Jätteläcker! :) Och det kan ju ingen tro att ramen och papegojan egentligen skulle ha varit kort.

Själv önskar jag att jag hade fotograferat när vi hade en uggla inomhus... Men det är dryga dussinet år se'n så då hade man inte samma koll på kameran ;) plus att det gick rätt fort från det att vi räddade den ur ventilationen tills den flög ut.
Jag får väl scrappa minnet utan foto helt enkelt! :)

Lilo sa...

Vilken snygg Lo och söt pippi! =) Fnissade lite när jag läste "En livs levande talgoxe flög runt", det hade varit otäckt om den varit död och flög runt. ;)
(dumma Lilo som jämt ska retas)

BellaMio sa...

Men lilla pippin!! Vilken tur att det var just hos dig den flög in, kan tänka mig att den hittade lite goa smulor i din brödpåse, hihi...

Lo:n är ju som vanligt heeelt fantastisk!

Ha en skön helg!

Related Posts with Thumbnails