fredag 26 augusti 2011

{ Innehållsrik dag minst sagt }


Sitter här och varvar ner efter en minst sagt händelserik dag, mina händer är lite smått avdomnade så det går inte lika snabbt att skriva som det brukar men idag tänkte jag dela med mig lite mer av dagen än jag brukar... dessvärre hade jag ingen kamera till hands men kanske visar något annat - ett inlägg utan bild är ju lite halvtrist. ;)

Idag har det varit gammaldags marknad i Sävsjö, jag hämtade upp mina älsklingsflickor (Antonia och kusinen Allis) från deras nya femårsdagis och vi åkte mot Sävsjö.

Först tog vi en fika, tjejerna satte sig vid ett bord där en äldre dam satt och jag tänkte först (jag skäms) usch va jobbigt att behöva vara trevlig när man inte riktigt orkar men det visade sig vara en jättesöt dam som va jätterolig att prata med. Vi pratade om allt möjligt och det var hur lätt som helst, när vi skulle gå så fick jag veta vem damen va och det va min "gamla" rektor från grundskolans mamma och hon va 80 år och hur käck som helst - sån vill jag bli när jag blir 80!

Sen såg vi modevisning - jag tröttnade efter en stund men flickorna tyckte det va så häftigt och kul så vi stod kvar en bra stund... Antonia va helt faschinerad! (Hon är sin mors dotter helt klart ;)).

Handlade inte så mycket vilket jag är nöjd med men det är bara kul att det händer lite...

men så måste jag bersätta om en trist händelse..
Det finns en rätt rolig butik i Sävsjö som heter Spunk, de har mycket fint faktiskt och jag hade inte någon uppfattning om butikchefen Ida tidigare men efter idag har jag det...

Jag handlade ju LOB-vasen igår och en hel del annat då det va 30% igår och idag. Jag frågade oxå efter en annan grej som jag suktat efter länge men som jag oxå tyckt varit för dyr för att handla och jag frågade efter den men de hade ingen hemma igår men då sa hon att de troligtvis skulle komma en leverans redan i morgon. Så jag kunde ringa och fråga om det kom i morgon (alltså idag).

Jag ringde strax efter öppningsdax men då hade det inte kommit, jag ringde vid halv två och inte då heller... när jag hämtat flickorna och vi kikade in på Spunk vid tre-tiden skakade hon på huvudet och jag förstod att leveransen inte kommit då heller (så hon förstod ju att jag va angelägen) jag handlade däremot söta koppar. När vi sen va klara i Sävsjö och skulle gå mot bilen vid halv sex så frågade jag en sista gång om leveransen kommit men icke. Då frågade jag lite försiktigt om jag skulle kunna betala varan idag och hämta den när den kom nästa vecka i och med att jag skulle fått rabatten om den fanns hemma. Då himlade Ida med ögonen och (hån)skrattade till och sa - (Fnys) Näe det går faktiskt inte (svårt att återberätta ett tonfall men med tonfallet som om jag vore dum i huvudet) och jag kände mig  i alla fall som en jubelidiot som frågade en sån "dum" fråga...

Självklart kan jag förstå att det inte går men kan man inte bara säga något i stil med -Tyvärr kan vi inte göra så, det hade räckt för mig. Usch den uppsynen hon hade retar mig något oerhört. Jag tänker inte sätta min fot där mer, det de har kan man ju hitta i vilken större stad som helst... 300 spänn va mer värt än en trogen kund och som sagt det va inte ens det det handlade om. Jag har hört att man kan göra så på andra ställen så därför kändes inte frågan så jubel-idiot-dum men tydligen i hennes öron...

Kanske lite trist att besvära mina älskade bloggläsare om denna incident men ibland behöver man ventilera och skriva av sig när man tycker att man blivit illa bemött och det gjorde jag nu (plus att några av mina FB-vänner undrade ;)).

Men i kontrast till den Ida vill jag slå ett varmt slag för Sockerklaras butiksägare som oxå heter Ida, trevligare och goare tjej får man leta efter, verkligen serviceminded och trevlig på alla sätt och vis! ♥ Hennes och Sockerklaras blogg kan ni läsa här.

Nog om detta...

Jaja... efter det lånade jag häcksaxen hos kära syster som visade hur den funkade och man va tvungen att hålla in knappar på tre ställen för att den skulle funka så snacka om att jag hade kramp i händerna efteråt... men fint blev det.

Har kännt mig som en riktig karlakarl idag som först tankat dunken jag fått av pappa för första gången (kändes som jag hällde mer bensin utanför än innanför dunken), tankat gräsklipparen oxå för första gången och klippt gräsmattan för andra gången. Måste erkänna att det inte är så trist som jag först trodde, inte när man har lite god musik i hörlurarna och när man klipper sin egen gräsmatta för det blir riktigt fint efteråt. Sen va det häckens tur att få sig en omgång och när jag klippt den va det nästan mörkt ute men jag kunde ju inte lämna det så. så då räfsade jag upp det oxå... va lite svårt att se på slutet så vi får väl se hur mkt jag missat i morgon i dagsljus. :)

Så innan luktade jag både svett, motor, bensin och gräs, manligt värre! ;) Men ett härligt bad, musik och ett glas rött gjorde mig till kvinna igen! ;) Härligt! (inga fördomar alls här inte...)

Verkar som det kommer bli några riktigt hektiska veckor fram till mattläggaren kommer, har nämligen bestämt mig för att tapetsera köket först och då ska det målas tak, taklister, golvlistser, dörrkarm, riva tapeter, slipa, spackla och sen tapetsera men på 2,5 veckor bör jag ju hinna för sen måste jag ju börja riva upp den gamla mattan och få hjälp att flytta ut all inredning i kök och groventré... nu är det slut på "slöandet" igen...

Just det ja, några bilder va det ju oxå... jag fick hem min stora laddning av foton, det va ett stort paket som jag fick hämta ut på Statoil, så nu har jag en hel del bilder att gå igenom och att scrappa - men det kanske blir så att scrappandet får vänta lite till - förutom på träffarna...

Jupp bilder, här kommer lite inspiration, håll till godo (gick bara in på Pinterest och vips hade jag massa inspirationsbilder att visa):



Nu har jag ju ingen trapp men visst är det läckert med en spegelvägg med olika speglar som på bilden? På tal om speglar är jag på jakt efter en STOR oval spegel med svart maffig krusidullig ram - har ni sett någon nånstans så säg gärna till, tack! :)


Betydligt vackrare magnetanslagstavla en de de har på Ikea, silverbrickor!

Jag älskar foton och visst vore det läckert med ett hjärta format av foton, helst polaroidfoton då...

Vi fortsätter i kärlekens tecken, LOVE i träbokstäver och pyntade med mynt, coolt!

Läckert badrum!

Här är det recept på insidan av en skåpsdörr vilket får mig att minnas får egen köksskåpsdörr med en massa telefonnummer på, kanske vore det något för framtiden med favoritrecept... I like!


och eftersom de andra bilderna va så "färglösa" så va jag ju tvungen att avsluta med en härligt rosa bild - har ni sett vilket otroligt coolt bord, ett sånt ska jag nog göra åt Antonia, om jag får tag i rätt bord... ;)
Vill slutligen tacka alla mina kära bloggisar för att ni kikade in och samtidigt önskar en superb helg! ♥ I morgon vankas loppmarknad för vår del och middag hos kära mormor!
Kraaaaam ♥




1 kommentar:

NHL sa...

Förstår vad du menar med att butikspersonal kan få en att bli helt nertryckt i skorna. Under min tid i receptionen på Flygvapenmuseum fick det där en extra dimension. Jag stod dagarna i ända med bästa söndagshumöret på för att ge besökarna en trevlig upplevelse. När jag sedan själv gick ut i butiker såg jag verkligen bristen på service och intresse från butikssäljare. Tyckte det var förjävligt att de inte brydde sig mer om hur folk uppfattade dem och deras arbetsplatser, men blev ändå lite sur över att jag minsann stod och flinade dagarna i ända, men när jag själv var kund var det knappt man fick ett hej ens på många ställen. (Typ Din Sko o sådanadär ställen där piffiga unga tjejer jobbar och gärna är hur nonchalanta som helst) Man blir lite sån där: Vem tror du att du är, du är ett butiiiksbiträäääde. Men kanske är det just därför de vill hävda sig och låta lite maktmissbruk läcka ut i emellanåt,,, När vi är uppe i Sundsvall shoppar vi ofta och där är det så mycket trevligare! Hjälpsamt och tillmötesgående, slänger gärna några ord om väder och vind med. Vi har t o m fått helt frivillig hjälp av ett manligt butiksbiträde vid köp av jeans,,,i en fin butik? Nä, på helt vanliga HM! :-D Så himla mysigt! Så speciellt att jag t o m minns det med värme än idag :-D

Nä, en missnöjd kund sprider ringar på vattnet. Nä, självklart är du ju inte sur över att du inte fick köpa varan till rabatterat pris, utan för bemötandet vid frågan= helt naturligt. MEN det är du som har makten, du är köparen :-) Tycker att en liten butik i en liten håla borde vara mer rädd om sin lilla kundkrets.

Mina föräldrar var förresten också på den där loppisdagen i Vetlanda :-) Mamma köpte visst några stolar *förbryllad* :-D

Ja, kul att du är nöjd med Sockerklara. Håll dig dit du :-)

Related Posts with Thumbnails