fredag 13 april 2012

{ Läckra galgar }

Att klä in galgar är ingen nyhet då det gjordes på ex 50-60-talet. På den tiden klädde man in tråkiga trädgalgar i plastremsor... som ni ser på bild nedan...

Eftersom jag själv inte hade några roliga galgar när jag satte upp min hatthylla i hallen eller min klädställning i sovrummet så bestämde jag mig för att göra på detta sätt...

och Voil'a så här fint blev det!:

Här har jag hämtat 50-talsträdgalgarna på Erikshjälpen och sen köpt svart plastband på loppis för att se titta på en gammal galge hur man knytit dem. Tycker själv att det blev läckert... kanske syns det lite dåligt men hade ingen bättre bild just nu bara på galgarna! :)

Här är samma trägalgar som jag köpt på Erikshjälpen men istället för plastband hittade jag oxå några söta olika blommiga tyger (oxå på Erikshjälpen) som jag rev i remsor... "rivet" tyckte jag va fint så man behövde aldrig klippa bort eller sy en kant på den och sen vira in galgen hårt på samma sätt som ovan... De luddiga lite tovade galgarna är av annan sort, nämligen "Häng på Galgar" ett koncept som finns på facebook där kvinnor i Thailand knyter dem och man kan köpa dem och samtidigt hjälpa utsatta och fattiga kvinnor där. Fick dem i 30-årspresent och jag blev jätteglad! 

Visst är det roligt när man kan piffa till vardagsgrejer lite, allt blir så mycket roligare och trevligare med lite piff, tycker i alla fall jag!


 
Här är vackra galgbilder som jag hittat på nätet, varifrån kommer jag dessvärre inte ihåg!
 Rivna tygremsor på Ikeas trägalgar

 Knutna plastremsor på trägalgar

 Limmade plastremsor på trägalgar
Lagerhaus snygga metallgalgar, Multi fyra styck för 49 kr.


Ha det så gott vänner och tack till er som stannar till och tar er tid att kommentera, jag blir alltid lika glad!!

Snart har jag lite spännande nyheter att delge er, kanske redan senare idag så kom snart tillbaka! ;)

Vi hörs!

♥ Em

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande....

Annette sa...

Snyggt! Både med plast- och tygremsor. Hos oss skulle de med tygremsor passa bäst, och så får jag en otrolig nostalgikänsla och saknad efter min farmor som också klädde sina galgar med tyg..! Du gör så mycket i ditt hem som jag känner igen från farmors pyssel, tusen tack för att du väcker upp alla minnen! Kram och lycka till!

Related Posts with Thumbnails