måndag 29 augusti 2011

{ Rusken Runt }

Igår va jag på Rusken runt, en jättemysig tillställning trots det ostadiga vädret. Det va små stationer runt hela Rusken med stånd man kunde handla loppisgrejer, hantverk, växter med mera...

Vi besökte stället där de sålde betong först och främst och jag hittade en hel del vackert!Den veckade krukan som jag ska sätta någon fin växt i. Den mindre krukan har min kära mor gjort åt mig.
Det vackra fatet/ fågelbadet, jag ska sätta en spegel i mitten... samt hjärtan, ängel och stjärna. Rosorna har jag fått från mamma.
De vackra dekorationerna till landet. Tyvärr blev bilden väldigt ljus men man ser den vackra rosen och även den skålformade blomman där regndroppar kan samlas.

Det är så kul att få i ordning i trädgården, i alla fall med små enkla medel som att gräset är klippt och det är små vackra detaljer av betong här och där... jag har tyvärr inte tiden att lägga ner mer energi men det blir så mycket trevligare med några små detaljer och att det ser välskött ut. Det gillar jag... måste låna kanttrimmern bara så att alla kanter blir trimmade oxå...
Eftersom jag inte själv har plockat svamp, så köpte jag en påse av några söta barn som stod och sålde. Det tog en hiskelig tid att rensa och förvälla men mmm så gott det luktade och det känns härligt att ha kantareller i frysen att ta fram när man blir sugen.
Efter rusken runt va vi på Öhrs lantcafé och åt lunch, måste säga att jag blev lite besviken. Jag älskar ceasarsallad och beställde det för 95 spänn och när jag fick in maten så va det i stort sett bara romansallad, knappt någon dressing, parmesan, kyckling eller krutonger - väldigt snålt och smaklöst. :( Skulle valt den bakade potatisen men det får jag väl ta en annan gång. :)

Sista stoppet blev Östragård i Moheda, som jag sett fram emot detta ställe, så stort och så mycket att se och till helt okej priser oxå. Men vid det laget va vi alla rätt trötta så vi stannade inte så länge där i alla fall men lite smått och gott blev det iaf.

...en och annan loppisgrej oxå, ett sällskapsspel (älskar att spela spel). Jag har varit på jakt efter plastband och hittade äntligen några, rosa tvättlina har jag oxå letat efter och hittade nu. Hittade en hushållsvåg som jag oxå velat ha men de har alltid varit så dyra, denna va dock i lite sämre skick men kostade bara 40 kr - får se om det går att göra något med den... ett par starlet för scrap, påläggsgafflar i härlig 50/60-talsstil. Vackra assietter, retrosmå dricksglas... japp som synes lite smått och gott.

(Ni får ursäkta kvalitén på bilderna men det är så mycket smidigare att fota med mobilen och ladda upp bilderna direkt därifrån än att krånga med kameran, då blir det inte av för mig...)

Jag har oxå kommit på ett nytt litet projekt som jag ser fram emot men jag kommer behöva lite hjälp med monteringen så jag får se när det blir av och jag kan visa upp det för er.

I veckan måste det både städas, tvättas och börja med nedrivning av tapeter, målning osv i köket... aldrig blir det tid för scrap känns det som... men men det kommer. :)

Kram kram och vi hörs igen! ♥

Emmeli- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Petra & Ingela sa...

Ute i god tid!!! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! www.levvackert.blogspot.com KRAM

Related Posts with Thumbnails