fredag 19 augusti 2011

{ Små detaljer gör hemmet }

Det tycker jag faktiskt, att små detaljer gör hemmet... det är de personliga detaljerna som har minnen och historier bakom sig som gör ett hem så personligt.

Jag kan tycka att vita stilrena hem kan vara fint när men de känns oxå ganska kliniska, opersonliga och trista (enligt mitt tycke) som tagit ur vilken inredningstidning som helst...

Så klart man kan måla vita väggar överallt men då är det desto viktigare att man satsar på roliga detaljer, som Ernst sa något i stil med att "det behöver inte vara snyggt, bara det väcker ett intresse..." (eller hur det nu va... han sa).

Igår fick jag en ny Allt i Hemmet av min syster Isabella som är minst lika tokig i inredning som jag, älskar tidningen Allt i Hemmet just för att de inte bara har med vita hem och svindyra prylar utan lite annat. Som i detta numret va det ett härligt reportage om en familj som inrett sitt hus i massor med färg och retroprylar. Kul och inspirerande!
Därför vill jag visa några detaljer i mitt hem... tar lite pö om pö så ni inte får allt serverat med en gång ;). Hoppas ni gillar det! ;)

 Denna vackra plåtask köpte min kära syster Isabella på loppis åt mig, hon tyckte att det stod Emmeli på den och hon har rätt, jag fullkomligt älskar den! Nu står den så vackert och pryder mitt köksbord tillsammans med Isabellas egengjorda kakfat i porslin och änglaspelet från Pluto. Vaxduken har jag oxå nyss köpt in och va ett riktigt fynd på Rusta, vitt och vackert med medaljongmönster. Som kontrast till allt det färgglada... ;)

Kudden har ni ju sett tidigare, min vackra kökssoffa som jag fått i inflyttningspresent av mor och far (har alltid drömt om en kökssoffa) och den söta korgen med blommigt foder som jag köpte på den lokala marknaden förra helgen. Korgen har jag tänkt att ha till lite olika, picknickar på sommaren vid stranden, eller tidningar, eller kanske lite sy och sticke?! Tapeten får ni ignorera så länge men inom en snar framtid kommer den vackra ljusturkosa tapeten med rosa rosor pryda denna vägg...

Igår kväll sydde jag klart tre gardinkappor som jag sen strök och hängde upp, det blev ett lyft som jag gärna visar bilder på snart!

...och i detta nu är min älskade bror hemma hos mig på sin semesterdag och byter ut kontakter och lysknappar samt sätter dit lampor... familjen är verkligen guld värd! ♥

2 kommentarer:

Michaela sa...

Du har ett vackert hem som det verkligen står "Emmeli" på :) I alla fall det jag sett här på bloggen.. Får göra en visit i verkligheten också kanske, så jag får en hel uppfattning :) Riktigt mysig blogg med! <3

Lilla07an sa...

Jag håller med dig. Bara för att modet är vitt, vitt och ännu mera vitt just nu så känns det som många inrett sina hem "som i vilken tidning som helst". FÄRG ska det va! I alla fall klickar av färg. Färg blir man glad av! Och detaljerna gör hemmet, absolut.
Jag tycker du ska fortsätta blogga DU här. Och blanda hejvilt. Din konst är ju både färger, inredning och scrap. /M

Related Posts with Thumbnails