fredag 19 augusti 2011

{ Nytt DIY-projekt: Galgar }

I somras hittade jag så vackra galjar på Coola Loppan i Färjestaden, en härlig loppis. Det va då jag kom på idéen att själv klä in galgar, först hade jag tänkt mig att hitta plastband som de lindade runt förr men så fick det bli fina tygremsor som pryder trägaljarna istället och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet... :)Erikshjälpen hade öppet idag och vi gjorde ett besök där, alltid lika kul! Antonia och hennes kusin Allis fick sitta och fika under tiden jag botaniserade bland alla grejer...Bland annat det här fick följa med hem, några utav trägaljarna har jag fått av kära mormor men jag utökade med några till, 5 kr för sex stycken, sen köpte jag gamla gardiner som jag sprättade upp och som fick bli remsor till galjarna.

Jag använde inget lim utan lindade hårt från sidorna till mitten och avslutade med en rosett, det ser ut att hålla rätt bra men så ska jag inte heller riva i dessa galjar varje dag då jag har mina festkläder på dem... och tyvärr går man ju inte på fest var och varannan dag ;) men desto roligare att ha dem framme att njuta av medans de vilar på galjarna...Voi'la: Här ser ni både väggord, galjar och klädställningen med hattar på änden. Älskar väggordet och det passar så bra på min "dressingroom-vägg"...

Närbild på mina nya galjar!! Va tycks?

Kram,

♥ Emmeli

5 kommentarer:

Terés sa...

Väldigt snyggt! Väldigt du!!!

Kram

La Vikinga sa...

Jättesöta galgar!

Jag tror bestämt att jag beställer ett dussin!!!

Charlotta

allram sa...

så fint. tyg är ju mycket bättre än plast. Lite trögare så att säga.

Michaela sa...

Ja det blev snyggt :D Rolig idé!

Marit sa...

Men vad fint det vart. Jag håller på och gör mig ett litet dressingroom och har länge klurat på galgar. Så sådana där galgar ska jag nog ta och göra, tack för inspirationen. Blir till att besöka Myrorna till helgen.

Related Posts with Thumbnails