torsdag 15 oktober 2009

{ Max Factor A/W 2009 }


Under modeveckan i Stockholm lanserades Max Factors nya höst och vinterlook 2009 från Diana Orvings visning. Diana Orving är även den designer som i år mottar The Max Factor Award 2009.


Från PRESSRELEASEN

Inspiration
Temat för Diana Orvings kollektion är Cover vilket syftar till sårbar kvinnlighet under skydd av sköldar, stålnät och andra typer av rustningar. Tomas Lenneryd har därför tagit fasta på den typen av kvinnor som helst håller omgivningen på ögonfranslängds avstånd i sitt makeupkoncept.

Looken
Never Ending Lashes är ledorden och fransarna är maximerade med nattsvart volymmascara för att skärma av omgivningen. Samtidigt är en pennlinje koncentrerad till mitten av både övre och undre fransraden för att skapa ett rundare, snällare öga. Kanske som en signal om ett mjukare inre? Ögonlocken – både övre och undre – penslas med neutralt greige skugga, först i kräm- och sedan i puderform ovanpå. Dämpat beige används till läpparna som får en aning lyster utan att vara alltför glossiga. Ansiktet i övrigt är felfritt, pudrigt, blekbeige.

Produkter som användes till denna look
• Max Factor Age Renew Foundation i “Creamy Ivory”
• Max Factor Mastertouch Concealer i “Ivory”
• Max Factor Lipfinity Nudes i “Creamy Latte”
• Max Factor Kohl Pencil i “Black”
• Max Factor Masterpiece Colour Precision Eye Shadow i “Coffee” (prototyp, lanseras först 08/2009)
• Max Factor Colour Perfection Duo Eye Shadow i “Mystic Moon”
• Max Factor False Lash Effect Mascara i “Black”

Jag tycker looken är urläcker men som alltid är det ju mer extremt på visningar än hur man vill se ut in real life så att "fada" denna looken något, ta bort lösfransar osv... så blir det en superläckerlook att stoltsera med så väl till vardags som fest!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails